Rijd jij op een speedpedelec door jouw gemeente en kom je weer langs die ene onlogische/gevaarlijke/vreemde verkeerssituatie?

LAAT ONS HELPEN!
Mail jouw beeldmateriaal plus korte uitleg over de locatie en de gemeente en we gaan ermee aan de slag.

WAT WIJ DOEN?
Allereerst kijken we met enkele ervaringsdeskundigen naar die situatie. Vervolgens nemen we contact op met de verkeerswethouder of beleidsmedewerker van de gemeente. Herkent men de betreffende situatie? Wat vinden ze ervan? Wat gaan ze er aan doen?
STUUR JOUW MAILTJE

VOORBEELD: Aan de westzijde van Eindhoven ligt de Hovenring. Dat is een fietsrotonde boven een zeer drukke kruising. Geweldige oplossing voor de fietsende forensen tussen Veldhoven en Eindhoven. Tot mijn stomme verbazing (verbijstering!) mag ik met mijn speedpedelec NIET bovenlangs over het fietspad. Ik moet de rijbaan volgen. Ik rijd ‘vijfbaans-breed’ tussen snelverkeer. Pas tweehonderd meter later mag ik het gedeelde brom-fietspad gebruiken. Waarom daar pas? Omdat ik daar de gemeentegrens passeer.
ONZE WENS? Dat de speedpedelec, net als andere fietsen, over het fietspad via de bovenliggende Hovenring mag rijden.
BEWIJSMATERIAAL: zie onderstaande foto’s en/of bekijk het filmpje. Link: Impressie binnen één minuut

Om de wethouder goed te informeren, sturen we vooraf “DE SPEED PEDELEC – Ei van Columbus op twee wielen” toe. Dat is mogelijk dankzij de opbrengsten uit eerdere vrije verkoop en door donaties. En dankzij ons pamflet “Knelpunten & Oplossingen op één A4” zijn de meeste obstakels op weg naar snelle besluitvorming dan verwijderd. Fijn toch.

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van onze campagne om Kamerleden en verkeerswethouders een duwtje in de rug te geven.

Laat jouw mailadres achter en sluit aan bij ons peloton!

We spammen nooit! We fietsen liever (-;